Over mij

Ik ben Lisette van Aaken, verpleegkundig specialist ggz en heb mijn praktijk in Oosterhout. Ik werk samen met psychologen praktijk Stroomlijn.

 

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van zwangere en jonge moeders met psychische klachten. Vanaf 2009 heb ik in het Amphia ziekenhuis Breda op de afdeling psychiatrie de POP poli mee opgericht. Met veel plezier en passie heb ik daar twaalf jaar gewerkt. In nauwe samenwerking met gynaecologen, verloskundigen, kinderarts, maatschappelijk werk, JGZ, kindertherapeuten, vaktherapeuten, psychologen en psychiaters, heb ik ruime ervaring en kennis opgedaan rondom het behandelen van psychische klachten tijdens zwangerschap en of geboorte. In de behandeling maak ik onder andere gebruik van EMDR, cognitieve gedragstherapie en schematherapie.

 

In 2021 ben ik als zzp gaan samenwerken met Stroomlijn, een psychologenpraktijk voor millennials

 

In 2022 heb ik daarnaast mijn eigen praktijk opgericht, in samenwerking met Stroomlijn, waarin ik psychologische zorg bied rondom zwangerschap en geboorte.


De levensfase rondom het prille ouderschap vind ik een boeiende periode, waarin vaak veel te doen is op verschillende dimensies van het bestaan. Zaken als problemen met zelfbeeld, onzekerheid, perfectionisme, angsten, somberheid, fysieke klachten of nare ervaringen, kunnen juist in deze fase in de weg zitten om te kunnen doen wat je waardevol vindt.

Door een luisterend oor te bieden en stil te staan bij wat jou uit balans heeft gebracht, ga ik samen met je op zoek naar waar en hoe het anders kan. Diep van binnen weten we meestal wel wat we beter zouden kunnen doen of laten. Maar om dit signaal op te volgen vraagt lef. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat ik echt blij word om mensen hierbij te helpen.

Naast mijn werkervaring kan ik natuurlijk ook putten uit mijn eigen ervaringen en strubbelingen, waarin ik probeer grip te krijgen op mijn leven als partner, moeder, dochter, (schoon)zus, vriendin, collega en nog veel meer.

Ondertussen weet ik dat ik moet zorgen voor mijn eigen ruimte, zodat ik de keuzes kan maken die voor mij van belang zijn. En natuurlijk stap ook ik van tijd tot tijd weer in de mijn bekende patronen. En dat is niet erg, als ik maar zorg dat ik weer ruimte creëer om te kunnen doen wat ik nodig heb.


DE PRAKTIJK

Praktijk Lisette van Aaken is een zelfstandige praktijk gevestigd in Breda (Wilheminapark 3). Er is een samenwerking met Stroomlijn, een psychologenpraktijk voor millennials. 

De behandeling kan zowel op de praktijk als online plaatsvinden.

In mijn praktijk wil ik graag dat mensen zich op hun gemak voelen. Door een plaats te bieden waar het veilig is en waar tijd en ruimte is om stil te staan bij wat er is.

VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST GGZ

Verpleegkundig specialist ggz (vs ggz) is een relatief jong beroep. De vs ggz is van oorsprong een verpleegkundige op HBO niveau (Bachelor) die vervolgens een tweejarige NVAO geaccrediteerde masterstudie heeft voltooid. Het is een artikel 14 BIG geregistreerde professional.

Als vs ggz kan ik binnen een organisatie een zelfstandig behandelaar zijn en ben ik bevoegd om diagnoses te stellen en behandelingen in te zetten.

Verder heb ik mij gespecialiseerd in psychologische behandelingen, zoals cognitieve gedragstherapie, EMDR, psycho-educatie en schematherapie.

OPLEIDINGEN

 • Inservice A verpleegkunde opleiding, Catharina ziekenhuis, Eindhoven
 • Inservice B verpleegkunde opleiding, Reinier van Arkel, Vught
 • Master Advanced Nursing Practice, Fontys Hogeschool,Tilburg
 • Master coach counselor, Europees Instituut de Baak, Driebergen
 • ACT Incompany training, Jacqueline A-Tjak
 • EMDR basisopleiding, Bivt, Den Bosch
 • Basisopleiding Cognitieve Gedragstherapie, Forta opleidingen, Den Bosch
 • Basistraining Schematherapie, Viersprongacademy, Breda
 • Schematherapie en de gezonde volwassene, De gezonde volwassene, Amsterdam

REGISTRATIES

 • BIG-register 39027111530
 • AGB-code zorgverlener 91006038
 • KVK 82694648
 • Lid van de verenging VenVN verpleegkundig specialist